Rock Box

MW|Works Architecture+Design
Firm Contact: 
Eric Walter
Email: 
eric@mwworks.com
Phone: 
206-352-7319 or 360-860-1060 cell

Designed within an existing early 20th century shell in the Capitol Hill neighborhood of Seattle, this humble space was transformed into eleven Japanese style private karaoke rooms, a small bar and a larger room for groups. Three inhabitable, weathered, blackened wood boxes delineate long corridors which lead you into private rooms saturated in color emanating from light washed walls and fabric seating. Slivers and fragments of colored light lead guests through the contrasting dark atmosphere of the public areas. Narrow windows reveal fragments of human activity from within. The new entrance was designed to activate a neighborhood alley, leaving the minimal Pine Street frontage to reveal the energy of a typical box interior in lieu of the entry. Switchable glazing capable of being transparent or translucent, and a user controlled exterior speaker give the singers inside this box the option of entertaining the late night pedestrians.

Uploads
Images: 

Good design makes a difference

American Institute of Architects

A Chapter of the American Institute of Architects